Bantu Saya Untuk Menang Macbook Pro

Alhamdulillah nampaknya artikel tugasan terakhir untuk Contest Gajet Impian Denaihati baru saja dipaparkan di blog Denaihati. Ada 13 peserta terakhir, dan hanya 5 peserta dengan pungutan mata tertinggi sahaja yang akan dapat gajet impian. Jadi, jika sudi anda boleh tolong saya untuk memenangai Gajet Impian berupa sebuah Macbook Pro. Apa yang perlu dibuat hanyalah:

 

Bonus

Alang-alang, saya rasa lebih baik beri hadiah bonus kepada pembaca bertuah yang turut membantu saya untuk contest ini. Mana tau jika anda membantu saya, anda mungkin berpeluang memenangi sedikit saguhati dari saya. Sikit je, tak banyak :D Untuk join, ada dua cara mudah:

1. Klik LIKE artikel saya di blog Denaihati dengan klik butang-butang di bawah.

 

2. Tinggalkan komen di bawah. Sila guna emel sebenar ye, senang saya nak hubungi nanti.

3. Kalau nak tingkatkan peluang, anda juga boleh gunakan aplikasi Punchtab di bawah. Cuma perlu login guna akaun Facebook/emel, kemudian follow je steps yang ada.

ps: Jika kotak giveaway di bawah tidak keluar, sila refresh browser anda ye. Maaf atas segala kesulitan


Oh, buku conteng-conteng yang saya maksudkan tu boleh tengok kat sini — > contengconteng.com

—>

Terima kasih! Mungkin itulah yang patut saya cakap bila dapat tahu terpilih sebagai salah seorang finalis dalam contest Gajet Impian yang dianjurkan oleh Denaihati.com. Finalis je ye, belum menang lagi haha :lol: Harap2 ada peluang mendapat Top 5 untuk dapat hadiah Gajet Impian nanti, kalau ada rezeki la. Tengok blogger lain semua top bloggers, rasa underdog pulak hehe.

Apple Macbook Pro

Macbook Pro, bukan lagi Macbook Air

Dalam artikel terbaru Denaihati mengenai Contest Gajet Impian ni, die cakap boleh tukar gajet impian. Sebelum ini saya cakap gajet impian saya adalah Macbook Air, tapi sekarang ini rasanya Macbook Pro lagi best. Lepas dapat tahu terpilih untuk peringkat akhir, saya ada ke bookstore di university. Saja nak tengok secara live beza Macbook Air dan Macbook Pro ni. Kalau baca di internet, mungkin kita boleh tau spesifikasi kedua-duanya, tapi bila dapat tengok depan mata mungkin pandangan kita akan sedikit berubah :)

Kenapa nak Macbook Pro

1. Prosessor lebih laju

Bila tengok balik spesifikasi untuk Macbook Air, prosessor paling power pun 1.7GHz dual-core Intel Core i5 berbanding Macbook Pro, 2.4GHz dual-core Intel Core i5 . Nanti kalau dah belajar edit video, takde lah lambat sangat render video kut.

2. Lebih Nilai

Harga Macbook Air lagi mahal daripada Macbook Pro. Rasanya sebab utama orang yang beli Macbook Air adalah kerana ianya sangat ringan. Tapi bila tengok classmates lain, boleh kata macam takde pulak yang pakai Macbook Air ni walaupun ianya sangat ringan, lebih ramai yang guna Macbook Pro. Antara ringan dan prosessor lebih laju, saya pilih prosessor yang lebih laju!

3. Ringan

Ya, memang kalau nak dibandingkan, Macbook Pro sekali ganda lagi berat daripada Macbook Air. Tapi sekurang-kurangnya Macbook Pro ni lagi ringan daripada laptop sekarang ni, walaupun mempunyai resolusi skrin yang sama. Tengok pelajar-pelajar lain pun boleh je  bawa Macbook Pro diorang tiap-tiap hari ke kelas, tu petandanya Macbook Pro takdelah berat sangat, ye tak :lol:

4. Design

Bila tengok depan mata untuk bandingkan kedua-duanya, saya lebih tertarik pada reka bentuk Macbook Pro. Nampak lebih solid dan elegence berbanding Macbook Air yang sangat nipis.

5. Jangka hayat bateri

Macbook Air atau Pro, dua-duanya mempunyai jangka hayat bateri yang lama, iaitu selama 7 jam. Kalau 7 jam cukuplah nak bawak ke kelas, satu hari sekali je cas. Kalau laptop sekarang ni tak ingat dah berapa lama jangka hayat bateri. Lagipun produk Mac baterinya adalah built-in, maknanya ketahanan bateri lebih tahan lama berbanding laptop-laptop biasa (boleh pasang dan bukak bateri). Ramai yang tak pandai jaga bateri, sebab tu bila sampai satu tahap bateri dalam satu jam je dah habis. Sekarang ini pun laptop Vaio dah perkenalkan bateri built-in pada laptop untuk memastikan ianya tahan lama, tak perlu risau bila-bila masa je boleh cas laptop!

6. Design

Ya, design Macbook Pro sangat hensem. Perlu terangkan lagi tak? Haha.

Jadi, jangan lupa bantu saya untuk mencapai impian memenangi gajet impian dengan mengklik butang-butang di bawah :D

 

 

“Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Eizil.com, Anarm.net, eQurban.com, Silver Asia Sdn Bhd, Kedai Kak Siti, Jaws.my dan Serverfreak

Komen & Pandangan

  1. insyaAllah kalau rezeki affan sure menang nye..huhu.,..nape lah kak sha x masuk sama contest ni ek? huhuhuuuuu ..anw gud luck..!

  2. Saya tidak ada masalah untuk membantu dengan tweet dan G+ tetapi untuk Facebook like tidak dapat hendak bantu kerana tidak mempunyai akaun Facebook.

  3. Tahniah jadi finalis. Persaingan juga semakin sengit. Masing-masing buat terbaik merebut gadjet impiannya. Semoga berjaya Bro Affan. Mana yang boleh dibantu, saya akan bantu.

  4. pening nak baca syarat berjela2 kt atas tu…. komen ni diiringi doa yang tulus ikhlas moga menang dgn kacak dan bergaya!

    dah buat apa yg patut

  5. ok,,putera dah support bro kat blog DH semua like dan button dah lakukan semua,,,semoga berjaya..kalau dah dapat mac book dan tak mahu pakai,,boleh kasi pada putera,, :D

  6. Secara ikhlas aku dah buat kesemua mende yg bro tulis tu…juga aku berharap bro menang tuk sessi gadget impian kali nih…semoga berjaya bro.

  7. tahniah kerana antara yg berpeluang untuk menang,.. akak tak pernah menang contest.. tapi akak ‘menang’ membeli, sebab akak dah dapat gadjet yg akak nak sangat2,.. sama2 berdoa ye semoga keinginan termakbul..

  8. Assalamu`alaikum Affan,
    misi selesai, semua sekali saya bubuh. Hehe… kalau saya dapat bonus tu, tak payah bagi ek, saya ikhlas membantu, simpan duit tu untuk belanja kat sana. :)

  9. InsyaAllah n gud luck……

    p/s: Thanks krn sudi brkunjung diblog akak n beri tutorial ttp header…akak dh cuba godek2 ttp msh blm brjaya…..apapun TQSm…

  10. Good Luck Affan..semoga dapat menang MacBook Pro tu..Klu dh menang, jgn la lupa kami yg tolong promote ni..hehe..
    Sukses selalu bro.. =)

Tinggalkan pendapat atau komen