Yahoo Messanger memperkenalkan integrasi chatting dengan rakan di Facebook

Yahoo, seteru utama msn atau hotmail telah mengeluarkan Yahoo Messanger 11 versi beta, laporĀ Yahoo Messanger Blog. Antara ciri-ciri menarik yang telah ditambah termasuklah integrasi dengan Facebook yang membolehkan pengguna berchatting dengan rakan di Facebook. Seperti yang kita tau, sistem chatting dalam facebook selalu mengalami masalah “tiba-tiba offline”. Jadi dengan integrasi ini, masalah ini dapat diatasi. Selain itu, terdapat simbol Facebook pada avatar di yahoo messanger bagi memudahkan pengguna membezakan antara rakan di yahoo messanger dah rakan yang sedang online di facebook. Secara automatiknya, rakan-rakan di Facebook juga akan dipaparkan di bahagian “Facebook Friends“.

.

IntegrasiĀ Yahoo Messanger 11 versi beta dengan Facebook:

Yahoo Messanger Beta 11Yahoo Messanger Beta 11

.

Facebook Chatting in Yahoo Messanger

.

Bahagian untuk Facebook Friends di yahoo messanger 11 versi beta:

.

Facebook FriendsFacebook Friends

.

Kalau nak cuba, boleh lah download di sini [DOWNLOAD]

Komen Pembaca

    • ada lagi, tapi untuk entry ni, aku fokus kat integrasi chatting dengan rakan di facebook lah. Sekarang pun dah boleh main game omgpop (kalau hang main lah) haha.

      Haah, aku pun suka hide je kat fb tu, kadang2 takde masa nak layan. Kalau tak busy baru aku on9, tapi tu pun jarang

      • aku game2 kat fesbuk dah tak layan lah…even suatu ketika dulu aku perintis farmville dan len2 game antara budak dalam kelas…abis study…mood game tue hilang terus..hehehe

        oh ada sambungan lagi…ok2

  1. aku masih menggunakan yahoo mail chat yang kat sidebar tu sebagai medium chatting dengan rakan2 YM.
    facebook chat sangat2 jarang diguanakan.
    rasa mcm ketinggalan betul lah.

  2. Aku dh x pki yahoo or live messenger.. interface diorg langsung tak best (yahoo) pastu bloated(live messenger) termasok ads yg plg dibenci..

    kalo kt ubuntu, aku suka pki Pidgin n kt windows yg jd favorite aku Trillian (sblm tu, aku guna Digsby)

  3. Yahoo messenger software menggunakan cpu usage yang terlalu tinggi. Huhuhuhuh. Now aku guna nimbuzz.com untuk berinteraksi dengan rakan2 di fb ataupun lain2

  4. makin byk yg integrasikan sistem mereka ngn fb…besar sungguh penangan fb ni…huuuh

    tapi kalau bab2 chatting ni…mmg aku kurang…tak berapa nak layan…hehe

    apa2pun…terima kasih bro atas perkongsian…:D

  5. wah…. maza pernah nampak butang YM kat facebook utk di link kan ke YM… tapi maza ada krisis kepercayaan!

    selepas ini rasanya maza ingin mencuba lah.. hahahha

    thanks Arfan..
    hehehe

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.