Tips Mencari Mood Di Pagi Hari

Hijau Damai

Menhirup Udara Pagi. Kredit gambar: hijaudamai.blogspot.com

Saya tak ingat, tapi ada orang kongsi satu tips berguna, iaitu tips mencari mood di pagi hari. Paling bagus, setiap kali bangun pagi, doa. Bersyukur banyak-banyak kerana masih diberi kesempatan untuk hidup. Kalau dapat baca Al-Quran lepas solat subuh, lagi bagus. Tenang je hati.

Kucing Comel

Hai saya Puyol.

Gambar di atas ni gambar kucing saya, Puyol. Kalau pagi anda suram, cuba tips ni. Untuk cari mood di pagi hari, sila tengok benda-benda yang comel seperti bayi dan kucing. Kalau ada bayi comel di rumah anda, takpun ada membela kucing di rumah lagi best hehehe. Takpun, pergi youtube dan tengok video kucing-kucing comel, at least anda akan rasa nak senyum hehehe.

Oh, kalau yang dah kahwin tu, tengok muka pasangan pun boleh kut. Kalau isteri sendiri mesti sedap mata memandang, ye tak? Hahahah :lol: Err, kalau camni, apa pulak ye? :lol:

Komen Pembaca

  1. Aizan Fahri

    ahahahahhaa… suh kak jie email kat aku gak. tp, takpelah. aku leh je tengok Yoshioka YUI, Shida Mirai and the gang.. hahhaha

  2. mentang2lah kak jie sibuk seminggu dua ni, tak sempat nak jengok
    membahan jeeee…… tapi membahan pun satu cara dapatkan mood juga

    hahaha…. tak moh bagi pavlova!

  3. mood saya pula biasanya akan ok sepanjang hari kalau bangun awal. kalau bangun terlewat bangun memang hilang mood dan rasa macam hari tu singkat sangat. Paling best kalau bangun awal, lepas subuh tu dapat plan apa nak buat sepanjang hari.

  4. haaa……….menariknya blog awak ni….TQVM atas info2 ni…^___^
    p/s:nak ajak join rakanblog.com ..exchange website utk bantu membantu sesama bloggers..supaya semua org ada mood nak berblog…hehehe

  5. HAHAAH tak boleh blaa la kak jie nii. nasib baek memang comel. hehehe

    lagi satu kalau nak tambah mood, baca Ma’thurat dan pergi bersembang, nanti kalau dari pagi diam sampai ke malam diam (kecuali la kalau memang jenis tak cakap) heeee~

  6. kalau saya biasanya ke kebun belakang rumah sambil duduk dan lihat2 bunga, setelahnya mandi biar badan makin segar supaya bisa membangun mood yang bagus untuk menghadapi aktivitas selanjutnya yang serasa sangat padat dan meletihkan …

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.