Tiada Lagi Kucing

Kucing Comel

Ajar Puyol ber-camwhore

Pembaca setia blog ni pasti tahu saya ada membela seekor kucing yang diberi nama Puyol. Semasa saya mula-mula aktif kembali berblog kira-kira dua tahun lalu, saya pernah tulis artikel berkenaal Puyol.

Walaubagaimanapun, disebabkan beberapa faktor sebab peribadi, Puyol terpaksa “disedekahkan” kepada orang lain. Saya takde apa-apa masalah dengan Puyol. Kalau ikutkan hati, memang berat nak lepaskan kucing sendiri ke tangan orang lain. Dah 2 tahun bela. Nasib baiklah pemilik baru merupakan sebuah keluarga dan beliau ingin mengambil Puyol disebabkan anak perempuannya yang inginkan kucing. Dalam kata lain, saya tak perlu risau, I know they’ll take good care of him.

Terus terang, sebelum bela kucing, saya hanya pandai mengusap kepala kucing. Kalau nak dukong kucing tu memang takut, takut kena cakar. Tapi lepas bela Puyol, macam-macam perkara baru yang saya belajar. Tidur dengan kucing pun best. Kalau malam-malam tak boleh tidur, ambik kucing, peluk. Dalam 10 min selalunya dah boleh tidur. Haha #TrueStory

Gambar-gambar terakhir yang sempat diambil. Sedih pulak tengok. Hehe.

Cute Cat

Boleh pulak malam tu Puyol tidur kat kaki =__=

Kucing Tidur

Puyol sedang tidur.

Kucing Manja

p/s: Kat rumah di Malaysia pun saya tak bela kucing, emak tak bagi kebenaran. Kalau isteri tak membantah, mungkin lepas kahwin nanti boleh lah bela kucing :lol:

Komen Pembaca

  1. bro. Puyol kat Europe la ni. kalau future wife nanti pun suka kucing. boleh la sama-sama bela kucing bro. mcm aku, suka kucing, tp kalau nk bela di rumah tu, tak berapa sangat la.

  2. lynn

    #confess : i saved few pics puyol yg since sebelumsebelumsebelum ni lagii. Boleh tahan byk la jugak. Hahahaha. K harap tak kisah. Bai.
    Pss,cakap kat org yang pegang kucing tu,kepala mana kepalaaaa?

  3. :( sedihnya kena bagi dekat orang tapi kalau orang tu betul sayang kucing..tak perlu risau ;)
    saya memang suka binatang , lagi2 kucing. orang mintak, tak pernah bagi. sayang sangat. padahal kucing2 umah tu semua kucing org buang depan rumah.hahahahahahaha. tamak kucing -..-

  4. dulu ada bela. tapi lepas sekor-sekor mati..memang malas aku bela dah..tersiksa gak jiwa bila tengok diorang mati depan mata..kecik-kecik lagi plak tu..

  5. Memang sayang nak lepaskan.. Dah 2 tahun kau bela brother..
    Aku ni si KOPI pun nak tinggalkan seminggu balik cuti Mesia
    pun nak nanisss tau… takpelah.. jumpa aweks hilang ler rindu.. har3

  6. saya dulu pun bela kucing..ada 3 ekor..tapi lepas akak pregnant, mak suruh jual..takut ada effect kat akak & baby..time tu memang sedih la..huhuhu

  7. Saya sebelum bela kucing, memang tak suka dengan kucing. Tapi, bila ada orang buang kucing dekat rumah saya, terus ambil bela. Sampai sekarang. Jadi suka dan sayang pulak hehe.

  8. Isteri bagi ke tidak ya ?

    akk tk suka bela kucing , tp suami akk suka sangat , banyak kali mintak kebenaran nak bela kucing , tp akk tak kasi , sebab bukan dia akan jaga 100% tapi akk yang kena jaga kan nanti .. hahah ..sebab tu tk bg penat den!

  9. ejujordan

    haha….alala comelnye gambar mula2 tu;) tringat kucin kt umah,,,kt joden ada kucin, tp muke bumi berdebu,bila tepuk kepala kucin ,,tudia cm tepuk sofa berhabuk

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.