Sikit Lagi, Sikit Lagi…

Nampaknya tak lama lagi dah nak final exam, lagi seminggu lebih je. Harap-harap kali ini boleh buat yang lebih baik dari exam sebelum ni. Sekarang sudah sangat hampir dengan musim sejuk, walaupun salji belum turun secara konsisten, tapi cuaca sangat sejuk antara 0 – 5 darjah celcius. Nak naik basikal ke kelas pun kena fikir 2 3 kali. Haha

Sikit Lagi Nak Musim Sejuk

Disebabkan saiz negara Kanada ni sangat besar (Kanada merupakan negara yang sangat besar), jadi cuaca untuk setiap province (lebih kurang konsep negeri) itu berlainan. Kalau bahagian yang lebih utara seperti Alberta memang dah salji lebat kut. Tapi kat Hamilton ni memang tiap-tiap tahun paling lambat turun salji. Tapi that’s fine.

Ramalan Kaji Cuaca

Sumber: theweathernetwork.com

Sikit Lagi Nak Tamat Contest Denaihati Peringkat Pertama

Ya, 4 hb ni tamatlah peringkat pertama untuk contest Denaihati. Tinggal beberapa hari je lagi. Alhamdulillah, jumlah komen, FBLike, Tweet dan G+ setakat ini memuaskan, tapi belum cukup bagus kerana ramai lagi peserta lain yang mendapat jumlah terkumpul yang lebih tinggi. Sehingga artikel ini ditulis, berikut adalah statistik ringkas terkini:

  • Komen: 170
  • FBLike: 2037
  • Tweet: 99
  • Google+: 25

Bagi yang nak bagi sokongan, bolehlah klik LIKE button ataupun tolong retweet entry contest ini dengan mengklik butang tweet di bawah:

Klik butang di sebelah ini untuk memberi bantuan :D

 

Bantuan anda didahului dengan ucapan terima kasih. Bagi yang sudah memberi sokongan pun, terima kasih banyak-banyak :D

ps: Nampaknya pusingan kedua akan berlangsung pada pertengahan bulan 12. Agak kurang bernasib baik kerana bertembung dengan final exam. Nampaknya kena rancang strategi awal-awal sebab nanti nak fokuskan kat study je masa exam tu. Apa-apa pun, saya akan cuba memberi yang terbaik untuk menempatkan diri dapat Top 5, seterusnya memenangi hadiah gajet Idaman dari Denaihati.com. InsyAllah.

Komen & Pandangan

  1. pertengahan bulan 12 lah nasib aku paling baek. 13 hb aku habis exam so maybe masa itu aku ada idea sikit nak tolong tolong nie. btw, apa prequisite utk pusingan kedua denaihati punya contest eh? tweet tweet sama aku der. nak tahu jugak nie. wohohoho!

    • Terima kasih bro.
      Makin lama makin takde semangat nak promo dah, tapi harap2 masih berpeluang.
      Masih berteka teki apa agaknya yang kena buat untuk peringkat kedua, itupun kalau terpilih :D

  2. Wooo.. xpe2, berusaha lagi.. sbb usaha itu tangga kejayaan.. kalo ko menang, jgn lupa pos smarphone tu ke alamat aku yea :P

    • Alhamdulillah.
      Entah la, mesti format lain.

      Tapi mmg kalau masuk pusingan kedua pun, sukar sikit nak menang kut sebab tgh waktu exam, takut tak dpt fokus

  3. tudia, nak musim sejuk n exam yerk. anyway good luck bro. pasal contest denaihati tu, aku berani jaminlah. ko boleh menang punya. lawan socialbox, nak boleh? dm pls. :)

  4. ustazjordan

    Gud luck exam..dlm sejuk musim shita’ gini…hehe kt sini pun sejuk gak mlm2 6 ,-1 gitu..harap2 lebat slji taun ni kt mutah . sini sikit je turun.maan najah

Tinggalkan pendapat atau komen