Sesi fotografi bersama Si comel Sugar Glider

Entry ringan. Lupa pulak, dulu ada mintak kebenaran Khair Akmal nak kongsi gambar binatang peliharaan beliau, Sugar Cane Glider. Mengikut info dari wikipedia, sugar glider juga digelar “pocket pet“, mungkin juga kerana saiz badannya yang kecil seperti tupai. Sugar glider ini memiliki bulu yang tebal dan merupakan sejenis haiwan nocturnal. Jadi kalau ada antara korang yang nocturnal, boleh bela sepasang buat member. Hehe. Haiwan ini mungkin boleh dikategorikan sebagai haiwan yang unik dan hanya boleh dijumpai di Utara Australia dan Indonesia. Tapi sekarang mungkin dah boleh jumpa di pelbagai tempat di seluruh dunia termasuk Amerika kerana sudah terdapat undang-undang yang membenarkan orang ramai memelihara binatang ini.

Kalau tak tahu bagaimana rupa binatang yang comel ini, jom tengok gambar-gambar kat bawah ini:

sugar_glider

sugar_glider

sugar_cane_glider

sugar_glider

sugar_glider

sugar_mahogany_glider

glider

Kredit tu Khair Akmal untuk gambar-gambar di atas. Model Kamera d90 :D Ada sesiapa lagi nak berkongsi gambar?

Komen Pembaca

    • haha. yg ni ada baca kt google, die tak leh bela sekali ngn kucing, sbg ada toksid kepada kucing ke apa ntah. lebih kurang macam tu lah, kalau nak bela, takleh bela ngn kucing. hee

  1. sugar glinder.. ada aku tengok dulu sapa post kat fb.. cute betul.. harga boleh tahan la.. btw boleh lak termasuk skali lens cap nikon ye.. hehe

  2. affan..sori..aritue xdpt msk awknye blog..hihi..cumil gle glider!nak!hihi…

    *erm..ala..die bkn ikhlas pun tue..biar la..penat dah ifa..bukan sikit die copycat..byk tau…huhuhu

  3. bro punye ke S.G tu?… dari dulu lagi berangan nak beli, tp x mampu ($$$ x dek)..
    .. S.G nie mmg comel, kat sini ade student yg bawak gi kampus..huhuuu

    • ni kalau dapat aku bela sekor dua kat rumah ni..mau tak tidur anak aku ni…hehe…comey betul!

      ni beli ke pergi tangkap ni?hehe

      alhamdulillah…dah boleh dah aku komen kat sini…hehe

      sebelum ni ada masalah javascript pe benda ntah…akupun tak tau..hoho…

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.