Saya Seekor Panda

Ok, panda di bawah ni memang comel. Selalu dapat tengok anak kucing, Alhamdulillah kali ini panda pulak. Secara fakta, panda adalah antara binatang yang dilundungi oleh WWF kerana sedang diancam kepupusan. Macam dolphin yang dibunuh dalam entry Laut Merah di Denmark?! :(

baby_panda

panda

panda

panda

panda

baby_panda


wwf_panda

Kredit gambar: photowebs

Komen Pembaca

  1. BUJANG SUSAH

    Assalamualaikum… Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini… sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". – Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat…!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

  2. melatidaisy

    ha'a la, no 6 cam funny n unik, like wondering something, yg last tu mcm control macho..hehe

    (eh,over plak komen byk2, teruja dgn kecomelan mereka pn..subhanallah :) )

  3. sue

    salam ziarah…comelnye panda ni..^_^
    sy mmg dh lame suke panda..panda mmg comel!!!
    manusia mmg kejam klu even ada niat nk bnuh panda2 yg x berdosa ni…save our panda!!!!

  4. Affan Ruslan

    @Fareast: guna nama panda? tu animal abuse tu. hehe :)

    @melatidaisy : takpe, nak komen kat semua entry pun saya baca (walaupun entry dulu2), sebab semua komen akan dihantar ke email saya. Jazakillah.

    @sue: Wa'alaikumsalam. Thanks for your comments :)

  5. Affan Ruslan

    @KiKo Berdendang: haha. gle hapa nak makan. (tak tau pulak hukum makan panda, sori) :)

    @Kazen: tu kecik lagi, cuba ah jaga yan besar. tgk berapa kg die makan sehari. hehe

    @jack: nama? jack! haha

    panda: Hi, my name is Jack! Nice to meet you.

    lol

  6. cybernetic88

    wow. aku ske pnda dowh. comel2 je. germ. dorng bela dari xd blu smpai dah besar gajah. haha. cun dorng ni. bpe 1 agk2?. nk beli. nnti bley mnja2. peluk.hahaha

  7. Wasatiah Gurlzz

    slm ziarah…

    sya pencinta beruang Panda n sgt obses dgn binatang nii…malangnya, kat Malaysia, kiter tak der keupayaan utk membela binatang nii…kalo tak, sya lah org pertama yg akan memastikan pemuliharaan n pemeliharaan panda comey ini….hihi

  8. Affan Ruslan

    @xangonila!!: kebetulan tu, xde niat pun. Salam ukhuwah :)

    Ramai pulak peminat panda ye :)
    Moga kasih sayang anda terhadap panda dpt dilatih untuk kasih sayang sesama manusia pulak. Amin..

    @Sir Marcello: hedgehog tu mnde? haha

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.