Rekabentuk Terbaru Kujie2.com

Haish, rindu pula hendak menaip di blog sendiri. Rasanya dah sebulan tak kemaskini artikel terbaru di blog. Nampaknya cuti musim panas kali ini saya kurang aktif berblog berbanding cuti musim panas tahun lepas, sebaliknya lebih banyak belajar untuk develop theme wordpress.

Alhamdulillah selepas hampir 4 hari berhempas pulas menyiapkan theme baru untuk blog Kujie2.com, ini lah hasilnya:

Theme Kujie

Saya dan Kak Kujie sukakan reka bentuk yang minimalis, jadi tak susah sangat sebab tak perlu design grafik. Semuanya boleh dibuat dengan CSS, dan sedikit modifikasi pada bahagian header. Alhamdulillah lepas ni dah ada beberapa orang yang ingin menempah, harap-harap boleh siapkan sebelum bulan Septermber.

Jika ramai blogger Malaysia yang lebih menggemari Thesis Framework, saya lebih suka menggunakan Genesis Framework. Tema baru Kakjie dan blog ini juga dibangunkan menggunakan Genesis Framework ;)

Genesis Framework

Komen Pembaca

  1. kak jie dulu dulu suka theme Mentari Works, tetapi theme dia agak formal
    minimalist mudah….senang…sesuai dgn jiwa

    warna purple dan hijau ni nampak ‘jelita’ minimalis dan feminin
    terimakasih

  2. yup, aku suka minimalis start guna 2011, sebab nampak lebih clean
    ni dah guna thesis, header aku tu. kekok la pula nak tengoknya. ingat nk buat header lain la. recommend font sikit..

  3. .. saya masih belajar bagaimana mereka bentuk menggunakan CSS. Wil not stop learning! Ya saya juga sukakan theme minimalist, sebab saya mahu fokus lebih lepada content.

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.