Cara Berkahwin Paling Mudah!

Ingatkan cara kahwin paling mudah, kahwin kat Siam je. Rupanya ada cara lain lagi. Hoho. Apa-apa pun, tak elok nak kahwin lari ni, nanti tak tenteram rumah tangga. Hidup dalam pelarian pulak. Kalau niat nak kahwin tu dah baik, kenapa guna cara yang salah. Kalau ada masalah dengan keluarga, harap dapat bawak berbincang ye. Ok, kali ini mari belajar cara paling cepat dan pantas untuk kahwin! Senang je, tak sampai lima step. Hehe.

Langkah 1: Di halaman Profile anda, sila lihat di bahagian Information dan tekan Edit Information.

kawin

Langkah 2: Di bahagian Relationship Status, pilih Married.


kawen2

Langkah 3: Pilih nama pasangan anda.

kawen cepat

Langkah 4:

kawen4

Haha. Terima kasih Aiman Azlan.

You can get Married with a simple click of a button these days. Thanks facebook!



Sebab mengapa anda tidak perlu melekkan status Married (bagi yang belum berkahwin) di Facebook:

  • Selalunya profile pasangan juga akan di stalk oleh rakan-rakan anda. Saja tengok-tengok sambil gelak-gelak (sambil berkata dalam hati, “lah die je ke…”)
  • Bukan semua, tapi kebanyakannya yang meletakkan status Married tetapi sebenarnya belum kahwin mesti ada gambar-gambar yang *menarik (pegang sana, pegang sini). Ha, gambar-gambar inilah yang akan menjadi mangsa stalkersss

*Cuba ambil masa sejam, cari dalam 10 kawan-kawan yang letak status married, in relationship, atau engaged dan di link kan dengan pasangan masing-masing, cuba tengok berapa banyak ada gambar *menarik dan berapa banyak takde?!!



Renungan buat diri sendiri dan kawan-kawan:

Seseungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya. (Hadis Riwayat Baihaqi dan Ibnu Majah)


*Kalau yang sudah kahwin mungkin boleh juga letak status Married untuk elak fitnah, tapi mungkin bagi suami lebih digalakkan untuk tidak dilinkkan dengan isteri, takut menjadi mangsa stalker gambar-gambar terutamanya bagi yang tidak private kan gambar-gambar.

Komen & Pandangan

  1. EDDY DY

    married tanpa mas kahwin tanpa wali tanpa saksi..xperlu ambik kursus kawen hahahahahaha….budak2 umur 13 tahun pun dah married skang ni….

  2. caliph shuriken

    pkara2 cmni dh jadi mcm satu permainan..
    status kjap kawen, kjap x..
    bila dh jd kbiasaan nti pasti byk problem :p

  3. mikaidamann

    Tak acila..title kali ni tak lengkap…ingat apa tadi..patut…CARA BERKAHWIN PALING MUDAH DI STATUS FACEBOOK…idakla org pikir yg bukan2…nikah kat siam ke…pakai wali hakim ke…hahaha

    • hehe. betul, tapi bukan cara sebenar lah.

      Terima kasih untuk cadangan, saya pernah pertimbangkan. Tapi macam menyusahkan visitor. Sbg alternatif, saya sudah send semua comment yg ditulis di blog ini ke dalam email. Nak bagi kemas, saya sudah filter ke dalam “newfolder” dalam email, supaya tidak bercampur aduk dgn email2 lain.

      *Sblm ni byk kali kena spam, tapi yg pelik nye hanya satu artikel je kena attack, tu pun artikel dlm bhs inggeris yg saya tulis dulu. Terpaksalah delete sndri. Buat masa ini, masih terkawal. InsyaALLAH.
      Salam ukhuwah :)

  4. cybernetic88

    lawl. ingt kawin apa. haha. aku pnh buat dulu. then tukar r relationship sje. hoho. xbek tipu. ngee :P

  5. ♥♥♥zakiah♥♥♥

    TIBE2 RASA JE NK KAWIN.. :))
    tq sudi singgah blog zakiah ye affan.. ;)
    nk shout kt wall affan xde.. so,zakiah shout kt komen la ye.. boleh komen2 psl n3 ni jugak..
    keep in touch.. :)

  6. mas

    fuyo… affan dah maju eh skang …
    tahniah ! ingat kan affan mane la , rupenye kawan skola kite jugak ni alyaa :))

  7. Nurul Izzati a.k.a ZeTy

    nice article! org yg suka nk tunjuk status tu saja je nk menunjuk2..mcm dia sorang ada gelifren/buayafren hehe..

    p/s: tk suka org suka show off ni

    • hehe. ada pulak gelifren/buayafren ni. betul, kalau dah kahwin pun ada batas2 nk tunjuk kemesraan di khayalak ramai, ni kan pulak yg takde hubungan sah (halal)

  8. Tina Farhana

    umat akhir zaman macam ni la.
    gambar nak peluk2 cium je even tak kawen lagi. pastu nampak mende ni satu kebiasaan je. ada kawan2 macam tu nasihat la secara baik..k :)

Tinggalkan pendapat atau komen