Bermain Roller Coster di Canada’s Wonderland

Dah lama tak ke taman tema. Rasanya kali terakhir dulu masa di sekolah menengah, main roller coster di Genting Highland. Minggu lepas berkesempatan pergi ke Canada’s Wonderland dengan housemates dan kawan-kawan lain, dua kereta.

Di Canada’s Wonderland ni, ada dua bahagian. Theme Park dan Water Park. Dua Roller Coster paling famous di sini adalah Behemoth dan Leviathan. Tapi haritu tak berkesempatan naik sebab dah pening-pening. Hahahah :lol: Rasanya sempat naik dalam 7 roller costers, kemudian pergi mandi di water park. Lepas habis mandi dah pening, tak larat nak sambung balik main roller coster. Jadi, lepak-lepak ambil gambar je lah, sambil tunggu kawan-kawan lain.

Canada's Wonderland

Tak banyak gambar yang diambil, sebab tak bawa kamera. Semua gambar di bawah diambil menggunakan iPhone kawan ;) Hanya ni sahaja gambar yang boleh dikongsi di blog, banyak gambar yang kurang sesuai dikongsi untuk tatapan umum (kualiti teruk + gambar tak tutup aurat).

Canada's Wonderland

Roller Coster

Canada's Wonderland

Water Fountain

Rasanya kalau theme park macam ni, lebih baik pergi weekdays berbanding weekend. Kalau weekend memang beratur panjang lah, setiap kali nak naik roller coster sekurang-kurangnya kena tunggu 30 minit (atau lebih). Jadi banyak masa terbuang di situ je. Memandangkan disini ada water park, sempat jugaklah bermandi-manda dan naik beberapa gelongsor.

Komen Pembaca

Komen Anda

Emel anda tidak akan dipaparkan. Ruangan bertanda * wajib diisi. Sila gunakan bahasa yang sopan.