Realitinya, bukan semua trend kita boleh ikut

Alhamdulillah habis sudah exam. Lama dah tak update blog, lebih kurang 15 hari hehe. Last update dulu pasal Pengalaman Sekolah yang mampu membuatkan anda tersenyum. Memang banyak komen-komen yang menarik dan lucu. Semua teringat balik pengalaman jadi nakal dan kena denda kat sekolah dulu-dulu. Hahaha. Berbalik pada tajuk dan realiti. Bukan semua trend kita boleh …

Pengalaman Sekolah Yang Mampu Membuatkan Anda Tersenyum

Dulu saya pernah kongsi pengalaman menyertai PLKN di Kem Puncak Permai, Bau Sarawak. Tapi kali ni saya nak kongsi pengalaman manis di sekolah pulak la. Bagi kebanyakan pelajar, zaman sekolah, sama ada sekolah rendah atau sekolah menengah merupakan zaman yang sungguh menyeronokkan. Kalau teringat balik waktu tu, kadang-kadang ada gak rasa nak putar balik masa …

Beza Hidup di Kanada dan Malaysia

Beberapa minggu lepas saya ada terjumpa satu laman web yang agak menarik. Laman web Ifitweremyhome.com membolehkan pengguna membuat perbandingan dua buah negara daripada beberapa buah aspek. Contohnya, saya sedang belajar di Kanada dan ingin membuat perbandingan dengan Malaysia. Ianya mudah digunakan, cuma pilih dua buah negara yang ingin dibuat perbandingan dan keputusan akan dipaparkan. Menarik, …